Maersk i Danmark

Danmark betyder mere for Maersk end du tror. Og omvendt. Det er bare ikke altid vi får det fortalt. Derfor har vi skabt en håndfuld små film, der viser andre sider af Maersks aktiviteter i Danmark. Fra lokalsamfund, brancher og steder, hvor Maersk også er en del af dansk erhvervsliv.

Da verden blev global, fulgte Maersk med.

Maersk blev grundlagt i Svendborg i 1904 og er siden vokset til en virksomhed, der er repræsenteret i 130 lande. Men vi er stadigvæk tæt forbundet til vores rødder, selvom vi lever i en global verden.

Maersk har stærke bånd til Danmark, og vi har i dag mere end 6000 fuldtidsansatte her i landet. 43% af vores flåde sejler under dansk flag, og vi er en af de største skatteydere i Danmark med et bidrag på 6,2 milliarder kroner til statskassen (2013), størstedelen kom fra indtægter fra Nordsøen.

Tag med på en tur rundt til danske byer, havne, universiteter og virksomheder og se, hvor Maersk også er en del af hverdagen. 

  • Scroll ned og se videoerne!

Triple-E – Verdens største skib
Maersk Line har arbejdet hårdt på at udvikle verdens største containerskib, Triple-E, med en kapacitet på 18.000 tyvefodscontainere (TEU).

Læs mere her

Maersk er synligt tilstede i Danmark. Lige fra boreplatformene i Nordsøen over containerterminalen i Aarhus til hovedkontoret i København. I runde tal bidrog vi med 2,5% af Danmarks bruttonationalprodukt i 2012 (ifølge data indsamlet af analysebureauet Last Mile på basis af informationer fra Danmarks Statistik og Maersk). Det svarer til prisen på Fehmern Forbindelsen mellem Danmark og Tyskland.

Virksomhedsværdier i mere end 110 år

Maersks fem kerneværdier – de fleste danskere kender ”rettidig omhu” – har styret virksomheden i mere end et århundrede, og er lige så relevante i dag, som dengang de blev skabt.

Så uanset om vi befinder os i et maskinrum på et skib i Chile eller på kommandobroen på Esplanaden i København, er vores værdier en uadskillelig del af vores virksomhed.

Læs mere om vores værdier her